Energieprijzen CHECK logo

Goedkoopste Energieleveranciers 2017 | Stroom en gas aanbiedingen:

  • De aanbieding van 2017
  • Energieprijzen 85.00 tot € 110.00

Bovenstaande energieprijzen zijn gebaseerd op 2500 kwh stroom en 1100m3 gas (24 juli 2017).
Gebruik de energievergelijker of kijk op PriceWise om de goedkoopste energietarieven van stroom en te berekenen.

Energie Besparen anno 2017

Er zijn enorm veel manieren voor een gemiddeld gezin om energie te besparen. Uw telefoon is opgeladen dus u haalt het kabeltje uit uw telefoon. Maar de stekker blijft in het stopcontact zitten. Dat maakt toch niet uit? Er zit geen apparaat aangekoppeld dus dan doet het toch niks? Jawel! Als u opladers in het stopcontact laat zitten terwijl ze niet gebruikt worden blijven deze stroom verbruiken. En denk dan niet alleen aan uw telefoon maar ook aan de foto / videocamera, elektrische tandenborstel en laptop. Hetzelfde geldt voor electrische apparaten die u automatisch op stand-by zet. Deze verbruiken veel meer stroom dan wanneer ze uit staan.

Energie besparen kan op veel manieren. Denk aan simpele dingen zoals de wasmachine pas aanzetten als deze vol is of de koelkast niet te lang onnodig open laten staan. Deze ogenschijnlijke onbenullige dingen kunnen allemaal samen heel wat euro`s per jaar besparen. Hieronder vindt u nog meer tips om uw energieverbruik zo laag mogelijk te houden.

Door over te stappen naar een goedkope energieleverancier kan er ook honderden euro`s worden bespaard. Uitgebreide energieprijzen per kWh en m3 vergelijken maakt het daarbij heel makkelijk en snel.

Tips om energie (stroom en gas) te besparen:

  • * Doe ramen, deuren (en het ventilatierooster?) dicht als u de verwarming aanzet.
  • * Als u de ruimte heeft hang dan de was op in plaats van deze in de droger te doen.
  • * Ontdooi regelmatig de diepvries. Als er veel ijsaanslag in zit verbruikt deze al snel 2 keer zoveel stroom.
  • * Laat geen onnodig licht branden.
  • * Bij aankoop van een nieuw elektrisch apparaat kunt u tegenwoordig aan de energielabel zien hoe zuinig deze is.
  • * Gebruik spaarlampen. Deze verbruiken minder stroom en gaan langer mee.
  • * Kies voor tuinverlichting op zonne-energie. Ze worden opgeladen door het daglicht en daar heeft u `s avonds plezier van.

Door het isoleren van uw woning blijft de warmte langer binnen en hoeft de verwarming minder vaak aan. Laat een elektricien een slimme meter installeren, met de bijbehorende app kunt u gemakkelijk uw energieverbruik controleren.

Deze bovenstaande tips omtrent energie besparen zijn raadzaam om op de volgen, zo kunnen er vele tientallen en misschien wel honderden euro`s per jaar op de energierekening worden bespaard.