Energieprijzen CHECK logo

Goedkoopste Energieleveranciers 2017 | Stroom en gas aanbiedingen:

  • De aanbieding van 2017
  • Energieprijzen 85.00 tot € 110.00

Bovenstaande energieprijzen zijn gebaseerd op 2500 kwh stroom en 1100m3 gas (22 juni 2017).
Gebruik de energievergelijker of kijk op PriceWise om de goedkoopste energietarieven van stroom en te berekenen.

Het goedkoopste stroom en gas van 2017

Als er gesproken wordt over de kosten welke je betaalt voor stroom en gas gaat het niet alleen over het daadwerkelijke verbruik. De bijkomende verplichtte kosten zoals vastrecht (meterhuur) en energiebelasting zijn in de prijs opgenomen. Hoe hoog de energierekening is en dus hoeveel stroom je verbruikt is voornamelijk afhankelijk van het huishouden waarin je leeft. Het goedkoopste voor stroom en gas ben je uit met een eenpersoonshuishouden, deze gebruikt gemiddeld 2.121 kWh per jaar. Bij een huishouden van 4 personen ligt het gemiddelde energieverbruik op 4.694 kWh. Uiteraard zijn er nog meer factoren die invloed hebben op je rekening. Er zijn bijvoorbeeld tegenwoordig steeds meer huishoudelijke apparaten die voorzien zijn van energielabel A of zelfs A+. Deze apparaten verbruiken aanzienlijk minder stroom dan oudere apparaten met een lager energielabel.

Goedkoopste stroom vinden:

De goedkoopste prijs van stroom is bij veel energiemaatschappijen verschillend. Het hangt er onder andere van af wat voor contract je hebt afgesloten. Ook kun je bij het aangaan van een contract kiezen voor een vast of variabel tarief. De gemiddelde prijs voor stroom per kWh is in 2016 € 0,22. Afhankelijk van je contract kan dit bedrag zelfs dalen tot slechts € 0,17 per kWh. De goedkoopste energieleverancier kiezen kost wel wat even de tijd om uit te zoeken. Maar het kan jouw huishouden maandelijks structureel veel geld besparen.

Goedkoopste gas:

Naast de stroom maken nog steeds veel huishoudens gebruik van gas in 2017. De gaskosten worden in de volksmond de stookkosten genoemd. Onder deze kosten vallen je gasverbruik en de huur voor de gasmeter. Bij gas is het niet, zoals bij stroom, afhankelijk de grootte van je huishouden hoeveel je verbruikt. Het type woning is de doorslaggevende factor bij de hoeveelheid gas welke verbruikt wordt. Het gemiddelde verschil in gasverbruik tussen een flat en een vrijstaande woning is 1350 m3. Zoals je kunt zien wordt de hoeveelheid gas die verbruikt word uitgedrukt in kubieke meter. De huidige gemiddelde prijs per m3 gas is € 0,60. Net als bij stroom is dit per leverancier verschillend. Het goedkoopste gas komt uit op circa € 0,55

De overheid helpt een klein beetje mee om de rekening van stroom en gas te laten minderen. Een deel van je energieverbruik is namelijk onbelast. Dit komt omdat energie een van de basisbehoeften is. Via een heffingskorting oftewel belastingvermindering wordt dit gecompenseerd.