Energieprijzen CHECK logo

Goedkoopste Energieleveranciers 2017 | Stroom en gas aanbiedingen:

  • De aanbieding van 2017
  • Energieprijzen 85.00 tot € 110.00

Bovenstaande energieprijzen zijn gebaseerd op 2500 kwh stroom en 1100m3 gas (22 juni 2017).
Gebruik de energievergelijker of kijk op PriceWise om de goedkoopste energietarieven van stroom en te berekenen.

Gratis stroom

Gratis stroom. Menig energieleverancier adverteert ermee. Maar ben je er nou echt goedkoper mee uit? In de meeste gevallen zit je vast aan een lang contract en een vast tarief. Dus als de energieprijs daalt heb je er geen profijt van. Maar er zijn wel manieren om (uiteindelijk) echt gratis stroom te hebben.

In Nederland kun je op dit moment een stukje windmolen kopen. Dit worden winddelen genoemd. Voor nog geen € 400 heb je al een winddeel in je bezit. Je kan voor maximaal 85% van je energieverbruik winddelen kopen. Als je weet dat een winddeel gemiddeld 500 kWh per jaar oplevert en je weet je gemiddelde stroomverbruik kun je eenvoudig uitrekenen hoeveel winddelen je nodig hebt. Je moet hiervoor wel klant zijn of worden van Greenchoice.

Een andere manier om zelf je gratis stroom te creëren zijn zonnepanelen. De investering is een keer wel vrij hoog maar je hebt er jarenlang plezier van. Door continu onderzoek naar zonnepanelen word de opbrengst van de zonnepanelen steeds groter. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken kun je op een bewolkte dag evengoed stroom opwekken met zonnepanelen.

Gratis stroom komt niet vanzelf. Ga even op onderzoek uit en kijk welke optie het beste bij je past. Dan kan ook jouw energierekening omlaag.