Energieprijzen CHECK logo

Goedkoopste Energieleveranciers 2017 | Stroom en gas aanbiedingen:

  • De aanbieding van 2017
  • Energieprijzen 77.00 tot € 102.00

* De vermelde energieprijzen dateren van 20 oktober 2016. Goedkoopste prijs per maand vergelijken voor stroom- en gasverbruik van een gemiddeld gezin (4 personen).

Energietarieven 2015 - Prijzen van stroom en gas

Vandaag de dag zijn de energieprijzen niet om over naar huis te schrijven. Dat is niet gek aangezien er de laatste jaren een prijsstijging is geweest van gemiddeld 8% per jaar. Door een schommelende olieprijs is het nooit te voorspellen wat de energietarieven gaan doen.

Nu vanaf 2015 is energie goedkoper geworden!

Medio oktober is bekend gemaakt dat de energieprijzen met circa € 80,- per jaar zullen dalen, maar de energiebelasting wordt verhoogd met circa € 50,-. In zijn totaliteit wordt het dan ook wel degelijk goedkoper, neemt niet weg dat het niet loont om over te stappen. Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier loont zeker!

Vergelijken van de energietarieven bespaart geld

Vergelijk elk jaar, nu is het moment daar, de tarieven van verschillende aanbieders. De meeste energieleveranciers bieden ook overstapkortingen en aanbiedingen voor nieuwe klanten wat daardoor tot wel honderden euro`s per jaar schelen. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen voor het piek - daltarief. Tijdens de uren dat er over het algemeen de meeste stroom wordt verbruikt betaald u meer. Maar tijdens de uren dat er minder stroom wordt verbruikt betaald u aanzienlijk minder. Hiervoor heeft u wel een aparte meter nodig die bij u thuis word geïnstalleerd.

Meestal heeft u keuze uit verschillende pakketten:

  • * Vast tarief voor stroom en gas
  • * Vast tarief voor stroom en variabel tarief voor gas
  • * Variabel tarief voor stroom en gas

Vergeet overigens niet de kosten welke naast de prijs per kwh wordt gerekend zoals belastingen, meterhuur, leveringskosten en transportkosten (ook wel netwerkkosten genoemd).