Energieprijzen CHECK logo

Goedkoopste Energieleveranciers 2017 | Stroom en gas aanbiedingen:

  • De aanbieding van 2017
  • Energieprijzen 85.00 tot € 110.00

Bovenstaande energieprijzen zijn gebaseerd op 2500 kwh stroom en 1100m3 gas (22 juni 2017).
Gebruik de energievergelijker of kijk op PriceWise om de goedkoopste energietarieven van stroom en te berekenen.

Energieverbruik - Gemiddeld verbruik van energie per huishouden

De hoogte van het energieverbruik is afhankelijk van veel factoren. De grootte en ligging van het huis spelen een grote rol. Woont u in een rijwoning dan heeft het huis minder oppervlakte aan de buitenzijde, en dus minder invloeden van buitenaf. Maar woont u in een vrijstaand huis dan heeft de temperatuur buiten meer invloed op het energieverbruik. Daarnaast zijn het aantal bewoners, wijze van verwarming en isolatie een belangrijke factor. Dat de verwarming van de woning is voor de grootste cijfers op de energierekening zorgt is voor de meeste mensen geen verrassing. Het is dan ook niet gek dat een strenge of juist zachte winter een aanzienlijk verschil kan maken op het energieverbruik.

De meeste voorkomende apparaten die op gas werken zijn de centrale verwarming, de gaskachel, de geiser, de boiler en het gasfornuis.

Jaarlijks verbruikt een gemiddeld huishouden in Nederland 3.500 kWh elektriciteit. Ook dit is voornamelijk afhankelijk van de grootte van het gezin. Heeft u veel of weinig elektrische apparaten en hoe vaak gebruikt u deze?

Al deze factoren spelen mee in het energieverbruik, heb jij onze tips over energie besparen al gelezen?