Energieprijzen CHECK logo

Goedkoopste Energieleveranciers 2017 | Stroom en gas aanbiedingen:

  • De aanbieding van 2017
  • Energieprijzen 85.00 tot € 110.00

Bovenstaande energieprijzen zijn gebaseerd op 2500 kwh stroom en 1100m3 gas (22 juni 2017).
Gebruik de energievergelijker of kijk op PriceWise om de goedkoopste energietarieven van stroom en te berekenen.

Energie Vergelijken

Om er zeker van te zijn dat u de energieleverancier kiest die het beste bij u past is het belangrijk om te vergelijken. Denk hierbij niet alleen aan de energieprijs vergelijken maar ook aan het product. Zo kan het zijn dat u heel veel waarde hecht aan groene energie. Of dat maakt voor u niet veel uit en u gaat voor de laagste energieprijs. Door de grote concurrentiestrijd onder de energieleveranciers is het zeker de moeite waard om elk jaar opnieuw te vergelijken welke leverancier het beste aan uw voorwaarden voldoet.

Belangrijk om te weten is dat de energiekwaliteit van alle leveranciers hetzelfde is, daarin valt dan ook niets te vergelijken. Dus neem even de tijd en kijk rond om de beste energieleverancier en energievorm voor u te vinden. Er zijn veel verschillende soorten energie. Tegenwoordig heeft vaak de keuze uit enkele soorten energie.

Soorten van energie zijn:

In Nederland wordt komt de meeste energie die we verbruiken, ongeveer 90 procent, van fossiele brandstoffen. Denk hierbij aan brandstoffen als kolen, aardolie en aardgas. Aardgas is in ons land de meest bekende. Het nadeel van deze energievorm is de vervuiling waarvoor ze verantwoordelijk zijn en de uitstoot van broeikasgassen. Bovendien kunnen fossiele brandstoffen uiteindelijk opraken. Om hier verandering in te brengen word er steeds meer gebruik gemaakt van alternatieve, meer duurzame, brandstoffen en energiebronnen. Om energieprijzen te vergelijken wordt onderling dan ook wat lastiger.